2015 İÜYÖS - Ek Kontenjan Kayıt Kılavuzu

Sevgili Öğrencimiz,

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz.

2015 - 2016 Eğitim-Öğretim yılında Fakültemize ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri “İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) 2015 İÜYÖS-Ek Kontenjan Kayıt Kılavuzu”nda belirtilen esaslara göre yapılacaktır. Kayıt işlemlerinin hatasız ve süratle gerçekleştirilmesi için bu kılavuzun dikkatle incelenerek istenilenlerin eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir.

Tercihinizden dolayı sizleri kutlar, başarılı ve mutlu bir yaşam dileriz.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

2015 - 2016 YÖS KAYIT KILAVUZU

I. GİRİŞ

2015 İstanbul Üniversitesi Yurtdışından  ve Yabancı  Uyruklu Öğrenci (İÜYÖS) Ek Yerleştirme sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine kayıt yaptırmaya hak kazanmış öğrencilerin kayıtları, bu kılavuzda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

II. KAYIT İŞLEMLERİ

1)      2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılı 2015 İÜYÖS sonuçlarına göre Fakültemizde öğrenim görmeye hak kazanan adaylar:

- Otomasyon Şifre ve Referans Numarası Alma İşlemleri için 28 Eylül – 02 Ekim 2015 (Otomasyondan şifre ve referans numarası almak için: http://aksis.istanbul.edu.tr sitesine giriniz.)

- Kesin Kayıt İşlemleri için 28 Eylül – 02 Ekim 2015

Gönderim Adresi : İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi   Bozdoğan Kemeri Cad. No:1 Vezneciler / Fatih / İSTANBUL.  ( MNG Kargo İÜ AUZEF öğrencilerine indirim uygulamaktadır. )

2) Ücret yatırma işlemlerini yaptıran öğrencinin, aşağıda belirtilen kayıt evraklarını KARGO yoluyla göndermesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine teslim etmesi gerekmektedir.

NOT: Kargo ile gönderilecek evraklarda son gönderim tarihi 28 Ağustos 2015

Cuma günüdür. (Evrakları belirtilen tarihler aralığında kargo ile gönderen öğrencilerin işlemlerinde kargo gönderim tarihi dikkate alınacaktır.)

3) Eksik belge ile kayıt yapılmaz. Belirlenen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

4) Öğrenci katkı payı ve/veya öğrenim ücretini süresi içinde ödemeyenlerin kayıtları yapılmaz.

(!) Kesin kayıt için sahte veya tahrif edilmiş belge kullanan veya İÜYÖS giriş sınavında sahtecilik yaptığı belirlenen kişinin kaydı, kayıt tarihi itibarıyla iptal edilir ve hakkında kanuni işlemler başlatılır. Bu kişi Üniversiteden ayrılmışsa kendisine verilen diploma dahil tüm belgeler iptal edilir. Bu kişilerin yatırmış olduğu öğrenci katkı payı ve/veya öğrenim ücretleri geri ödenmez.
(!) 02 Ekim 2015 Cuma günü saat 17:00'a kadar "Kesin Kayıt Evraklarını" teslim etmeyenler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

UYARI!!!

III. İSTENİLEN KAYIT EVRAKLARI

1) Lise diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin "Aslı Gibidir" onaylı fotokopisi ile noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi
2) Lise diploması denklik belgesinin onaylı fotokopisi (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Türk Dış Temsilciliklerinden alınmış "Aslı Gibidir" onaylı fotokopisi)
3) Pasaportun Onaylı Türkçe Tercümesi
4) 1 adet 4,5 cm x 6 cm ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflarınızın arkasına adınızısoyadınızı ve öğrenci numaranızı yazmayı unutmayınız)
5) Öğrenim ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontu (Ödemeler Öğrenci Otomasyon Sisteminden alınan Referans Numarası alınarak Halk Bankasına yapılmaktadır)

(!) Bu işlemleri gerçekleştiren öğrencilerimizin kesin kayıtları tamamlandığında kesin kayıt bilgisi SMS olarak cep telefonlarına gönderilecektir.
(!) Çağrı merkezimiz 0212 44000 44 irtibat telefonuyla 09:00-22:00 saatleri arasında öğrencilerimize hizmet vermektedir (Resmî tatiller hariç).